AIA Bhd.

Kami ingin bantu anda  bersedia untuk perkara yang tidak diduga dan merancang untuk masa depan yang lebih cerah.

AIA Bhd., adalah sebuah syarikat insurans terkemuka di Malaysia, di mana kami mendapat penghormatan menjalankan perniagaan sejak 1948. Kami menawarkan pelbagai penyelesaian kewangan termasuk Perlindungan, Kesihatan, Kemalangan Diri, Manfaat Pekerja, Insurans Am, Gadai Janji, Persaraan dan Takaful Keluarga untuk memenuhi keperluan dan jaminan kewangan pelanggan kami pada setiap peringkat kehidupan. 

Melalui rangkaian pengedaran yang pelbagai dengan kekuatan pasukan agensi seramai 20,000 Perancang Hayat, cawangan rakan kongsi bank yang eksklusif di seluruh negara serta pasukan jualan korporat dan broker, kami memberi para pelanggan pilihan dalam menentukan bagaimana, bila dan di mana mereka menghubungi kami.

Sebahagian daripada AIA Group, kumpulan insurans hayat pan-Asia tersenarai awam terbesar dan bebas, AIA Bhd. mempunyai kekukuhan kewangan, pengalaman, rangkaian pusat perkhidmatan serta pasukan terlatih terdiri daripada lebih 2,400 kakitangan yang memberi perkhidmatan kepada 5 juta pelanggan kami di seluruh negara. 

Sehingga 30 Jun 2023, jumlah aset AIA Bhd. bernilai RM60.20 bilion, dengan modal berbayar sebanyak RM810 juta.